preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Organizacija radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu
Autor: Maja Cvitković, 27. 3. 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je objavilo dokument Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu namijenjen školama i roditeljima.


Kao što smo već ranije naglašavali u našim obavijestima, Športska gimnazija od početka ovakvoga načina rada pazi na opterećenje učenika te s ponosom možemo reći da se i trajanje planiranoga opterećenja u našoj školi otprilike poklapa s planiranim opterećenjem u dokumentu Ministarstva.

Ipak, znamo da točna količina vremena koje će biti potrebno svakom pojedinom učeniku ovisi o njegovoj razini predznanja i vještini samostalnoga učenja.

Posebno pazimo na učenike koji na bilo koji način zaostaju za grupom ili nam samostalno javljaju da imaju problem vezan za rad od kuće te takvim učenicima možemo zadati dodatne zadatke kao međukorake za lakše usvajanje gradiva.

S druge strane, pažljivo pregledavamo radove učenika te učenike koji kroz svoje radove pokazuju interes za učenjem izvan okvira nužnoga gradiva usmjeravamo na nove zadatke i nove izvore informacija, koji nisu obvezni.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju