preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Školska knjižnica
Povlastice za učenike s visokim sportskim statusom

Uz sve redovne povlastice koje nudi svim učenicima, Športska gimnazija nudi i dva posebna načina rada:

  • mentorski način rada
  • dozvola za izostajanje s nastave radi sudjelovanja na treninzima.

Mentorski način rada namijenjen je vrlo dobrim i odličnim učenicima s izuzetno visokim sportskim statusom koji zbog sporta često izostaju. Ti učenici uz dozvole za izostanke imaju pravo na posebne ustupke pri provjerama znanja – posebne termine, odgovaranje manjih cjelina nego ostali učenici i drugo. Gradivo koje moraju usvojiti je isto kao u svim općim gimnazijama.

Dozvolu za izostanke s nastave radi treninga, pri čemu nemaju ustupke pri dogovaranju provjera znanja, mogu dobiti svi učenici škole.

Obje se povlastice daju na određeno vrijeme, a na kraju razdoblja sportski klub ili savez moraju predati izvješće o radu i rezultatima u razdoblju uživanja povlastice.

Ostvarivanje prava na povlastice

Kad učenik, njegov sportski savez ili klub te roditelj ustanove potrebu za nekom od predviđenih povlastica, oni predaju zamolbu Nastavničkom vijeću. Važno je da prije toga prouče dokument Povlastice za učenike s visokim sportskim statusom te provjere mogu li zadovoljiti sve uvjete i da predaju sve dokumente.

Pri produljenju povlastice škola pažljivo analizira rezultate učenika u prethodnom razdoblju – kako u sportu, tako i u školi. Razdoblje trajanja povlastice se produljuje samo učenicima koji ispunjavaju sve svoje predviđene obveze.

preskoči na navigaciju