preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Googleovi alati

Od proljeća 2020. učenici, nastavnici i ostalo osoblje škole imaju pravo na upotrebu skupine alata Google Workspace for Education. Sustavu se pristupa preko korisničkih podataka s domene skole.hr.

Zanimljivost: od 2012. učenici i zaposlenici Športske gimnazije imaju sa službenim korisničkim računom pristup i mogućnost suradnje unutar škole putem Googleovih aplikacija. Po omogućavanju suradnje u oblaku za sve škole u Hrvatskoj naš se pristup sve manje upotrebljava i, konačno, 2024. se usluga gasi.

Pristup:

  • novi korisnici moraju na aktivirati svoj račun na stranici info.carnet.hr (skupina CARNET id, poveznica Pošta i usluge u oblaku)
  • nakon aktivacije usluzi se pristupa, na primjer, putem adrese workspace.google.com/dashboard i potvrđujući da se upotrebljava račun za Google Workspace, a ne osobni (najjednostavnije je ako u web-pregledniku u kojem radite niste prijavljeni na privatni Gmail, a možete se poslužiti i anonimnim prozorom bilo kojeg web-perglednika).

Među uslugama se nalazi i Gmail ako je pošta za službeni račun preusmjerena na Gmail. Učenicima i zaposlenicima škole su na raspolaganju sljedeće usluge:

preskoči na navigaciju