preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Školska knjižnica
ja @ skole.hr?

Svi učenici i zaposlenici škola imaju pravo na korisničko ime oblika ime.prezime@skole.hr, odnosno ime.prezimeXY@skole.hr za osobe koje imaju imenjaka i prezimenjaka koji je prije njih zatražio korisničke podatke. 

To vam korisničko ime učenicima nužno za ulaz u mnoge sustave:

Učenici i nastavnici svoj korisnički identitet moraju upotrebljavati kao službeni pri svim poslovima vezanim za školu.

Tajnost lozinke i drugih podataka

članak iz JutarnjegVaše korisničko ime predstavlja vas i lozinku ne dajte nikome! Ako ne vjerujete da davanjem svojih korisničkih podataka drugim osobama možete sebi učiniti štetu, pogledajte članak iz Jutarnjeg lista objavljen u ljeto 2010.

Osobni podaci koji se prikupljaju pri otvaranju korisničkog računa su ime, prezime i korisnička oznaka na domeni skole.hr, a pri radu s ranije navedenim sustavima može se bilježiti i IP adresa s koje se pristupa sustavima. Sukladnost s Općom uredbom o zaštiti podataka osigurava CARNET.

Promjena lozinke

Lozinku koju ste dobili uz svoje korisničko ime s domene skole.hr zamijenite na stranicama za upravljanje vašim računom, info.carnet.hr (pod Administracija računa).

Smislite lozinku koju ni programi kriminalaca, niti vaši poznanici neće moći (brzo) pogoditi, ali koja će vama biti lako pamtljiva. Ako posumnjate da netko osim vas zna lozinku, odmah je promijenite!

Primjeri pamtljivih lozinki:

  • kAjbulj1sch:-P? - Kaj buljiš:-P?
  • Mzs1litzIG:-( - Mogu zapamtiti samo jednu lozinku i to za Instagram :-(
preskoči na navigaciju