preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Športska gimnazija upotrebljava e-Dnevnik od školske godine 2012./2013. To činimo na zadovoljstvo učenika, roditelja i nastavnika te pozivamo i sve roditelje novih učenika da se temeljito upoznaju s tim alatom (upute u PDF obliku, CARNetove web stranice o e-Dnevniku).

Učenici i roditelji e-Dnevniku pristupaju preko stranice koja se nalazi na adresi

ocjene.skole.hr.

Učenici

Učenik se može prijaviti svojim korisničkim podacima te roditelju pokazati ocjene i bilješke.

Učenici nikome, pa ni roditeljima, ne smiju davati svoje lozinke za službeni korisnički račun (@skole.hr). Preporučamo da učenici sa svojim roditeljima redovito pregledavaju ocjene i ostale podatke učenika.

Roditelji

Roditelji mogu pristupiti e-Dnevniku i bez nazočnosti svoje djece upotrebljavajući pristupne podatke sustava e-Građani. Da bi to ostvarili, moraju svoj OIB razredniku svog djeteta dati koja ga upisuje u e-Dnevnik. Roditelji samostalno izabiru njima prikladni način ili načine prijave u sustav e-Građani, što znači da vjerojatno ne moraju ići do Fine.

Roditelji mogu elektroničkom poštom dobivati poruke o izostancima prethodnog dana. Da bi to ostvarili, moraju razredniku dati svoju adresu elektroničke pošte. Nakon što razrednik upiše adresu roditelja u e-Dnevnik, roditelj će primiti poruku od sustava na koju treba odgovoriti i tako potvrditi da je adresa elektroničke pošte ispravno unesena.

Brz pristup e-Dnevniku

Postoje aplikacije za mobitele autora koji ni na koji način nisu povezani s CARNetom. Molimo učenike da takve aplikacije ne upotrebljavaju jer u tom slučaju njihovo korisničko ime i lozina za službeni račun dolaze u ruke treće strane, za koju ne možemo jamčiti da je dobronamjerna.

Preporučamo učenicima da brzi pristup svojim ocjenama osiguraju tako da otvore stranicu ocjene.skole.hr na svojim mobitelima, te da iz izbornika izaberu stvaranje prečaca na radnoj površini (shortcut).

preskoči na navigaciju