preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Školska knjižnica
e-Dnevnik

Športska gimnazija  na zadovoljstvo učenika, roditelja i nastavnika upotrebljava e-Dnevnik od školske godine 2012./2013.

Osim podataka o ocjenama i izostancima korisnici posljednjih godina rado upotrebljavaju i mogućnost preuzimanja potvrda o školovanju.

E-Dnevnik je nastao u CARNET-u, a CARNET je i ustanova koja se brine o njegovom svakodnevnom radu. To je sustav koji se stalno proširuje i usavršava te pozivamo sve roditelje da se temeljito upoznaju s tim alatom čitajući CARNET-ove originalne upute na web stranicama o e-Dnevniku.

Učenici i roditelji e-Dnevniku pristupaju preko stranice koja se nalazi na adresi ocjene.skole.hr:

Učenici

Učenik se može prijaviti svojim korisničkim podacima te roditelju pokazati ocjene i bilješke.

Učenici nikome, pa ni roditeljima, ne smiju davati svoje lozinke za službeni korisnički račun (@skole.hr). Preporučamo da učenici sa svojim roditeljima redovito pregledavaju ocjene i ostale podatke učenika.

Roditelji

Roditelji mogu pristupiti e-Dnevniku i bez nazočnosti svoje djece upotrebljavajući pristupne podatke sustava e-Građani, a, da bi to ostvarili, moraju dati svoj OIB razredniku svog djeteta i on ga upisuje u e-Dnevnik. Roditelji samostalno izabiru njima prikladni način ili načine prijave u sustav e-Građani, najvjerojatnije upotrebljavajući uređaje koje i inače upotrebljavaju (npr. e-osobnu iskaznicu ili token poslovne banke u fizičkom obliku ili u obliku aplikacije za mobitele).

Roditelji mogu elektroničkom poštom dobivati poruke o izostancima prethodnog dana, a za to je moraju razredniku dati svoju adresu e-pošte. Nakon što razrednik upiše adresu roditelja u e-Dnevnik i potvrdi njegovu želju za primanjem poruka, sustav će roditelju poslati poruku na koju roditelj treba odgovoriti i tako potvrditi da je adresa elektroničke pošte ispravno unesena. Molimo, provjerite i pretinac za neželjenu poštu.

Obavijest o privatnosti potražite na CARNET-ovim stranicama.

Brz pristup e-Dnevniku

Iako se e-Dnevniku uvijek može pristupiti putem web-preglednika, učenicima preporučamo instaliranje CARNET-ove aplikacije e-Dnevnik (Android, iOS).

Postoje aplikacije za pristup e-Dnevniku autora koji ni na koji način nisu povezani s CARNET-om. Molimo učenike da takve aplikacije ne upotrebljavaju jer u tom slučaju njihovo korisničko ime i lozina za službeni račun dolaze u ruke treće strane, za koju ne možemo jamčiti da je dobronamjerna.

preskoči na navigaciju