preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Upisi

Osnovni podaci o školi su:

Program opća gimnazija
Trajanje obrazovanja četiri godine
Broj učenika koji se upisuju u 1. razred  96 (4 razredna odjela)
podaci za 2017./2018.
Strani jezici prvi engleski ili njemački
drugi njemački ili talijanski

Uvjeti za upis

upisi.hrUčenici se za upis prijavljuju putem portala upisi.hr.

Na portalu upisi.hr nalaze se brošure o upisu stilom i sadržajem prilagođene učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima. Za Športsku je gimnaziju osobito važna brošura Umjetnički programi i odjeli za sportaše, a preporučamo da nakon proučavanja brošura pročitate i često postavljana pitanja na istom portalu.

Dokumenti koje donosi Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), a na temelju kojih se provode upisi, su:

  • Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole za sljedeću školsku godinu (donosi se u proljeće prije upisa)
  • Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred u srednje škole s Popisom predmeta posebno važnih za upis
  • Struktura razrednih odjela i broja učenika 1. razreda srednjih škola za sljedeću školsku godinu (donosi se u proljeće prije upisa).

Prva su dva dokumenta također dostupna s portala upisi.hr, dok su podaci za našu školu iz trećeg dokumenta navedeni na početku ove stranice.

Važno za Športsku gimnaziju:

  • U svim se školama boduju opći uspjeh (od petog razreda) te hrvatski jezik, matematika i prvi strani jezik (od sedmog razreda).
  • Predmeti koji se boduju u svim općim gimnazijama su geografija i povijest, dok je Športska gimnazija odredila biologiju kao treći dodatni predmet.
  • Minimalni broj bodova ostvaren temeljem uspjeha u osnovnoj školi potreban za upis je 56 (podaci za 2017./2018.).
  • Učenici moraju poštivati rokove prijave, osobito vrlo rani rok u kojem trebaju iskazati interes za upis u razredne odjele za sportaše, na temelju kojih se sastavljaju ljestvice poredaka sportaša po sportovima. Ove godine kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u 25.-31.5.2017.

Podaci na ovoj stranici se ažuriraju sredinom proljeća, kad Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Zagreb odrede pravila upisa te broj učenika koje upisuje pojedina škola u sljedećoj školskoj godini.

Upisno povjerenstvo

U upisno povjerenstvo za šk. god. 2017./2018. imenovani su:

Zainteresirani za informacije o upisu mogu poslati upit članovima povjerenstva.

Završni korak upisa

Na upis u prve razrede učenici trebaju donijeti ispunjenu i potpisanu upisnicu. Upisnicu ćete moći pronaći na stranici upisi.hr ili podignuti u školi na dan upisa.

Ukoliko učenik/ca ostvaruje dodatne bodove prema nekoj osnovi, na upis treba donijeti i potvrdu o tome.

Zaprimanje dokumenata u svrhu upisa u prvi razred Športske gimnazije u školskoj godini 2017./2018. odvijat će se 13. i 14. srpnja 2017. od 8:00 do 16:00.

Obavezno je donijeti upisnicu na dan upisa jer to potvrđuje upis u školu.    

preskoči na navigaciju