preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Eduroam

U Športskoj je gimnaziji od zime 2019. omogućen bežični pristup Internetu putem eduroama (s malim slovom "e" :-)).

Eduroam je način pristupa Internetu besplatan za učenike, studente i zaposlenike obrazovnih i znanstvenih ustanova. To je europski projekt star 15-ak godina, ali se vrlo brzo proširio po svijetu pri čemu je najvažnije da je u svaku od tih lokalnih mreža pristup isti i s istim korisničkim podacima - onima koje je korisnik dobio u ustanovi u kojoj se školuje ili u kojoj radi. Dakle, korisnici doma koji nisu učenici Športske gimnazije moraju svoje korisničke podatke dobiti u svojim školama.

Kako pristupiti eduroamu?

Slijedite upute:

Korisnici doma koji nisu učenici Športske gimnazije svoje korisničke podatke moraju zatražiti od administratora imenika u školama koje pohađaju.

  1. Prisjetite se svojih AAI@EduHr korisničkih podataka - ako ste učenik, vjerojatno ih upotrebljavate pri ulazu u e-Dnevnik; ako ste zaposlenik, pokušajte s CARNET-ovim webmailom. Ako i dalje imate problem s lozinkom, pogledajte upute.
     
  2. Posjetite stranicu installer.eduroam.hr te slijedite upute.

Problemi?

Ako imate neki problem ili ako želite doznati više, pogledajte stranicu Često postavljana pitanja. Najzanimljivije s te stranice:

  • Ako se pokušavate spojiti s operacijskim sustavom Android, morate imati uključeno zaključavanje ekrana.
     
  • Ako se pokušavate spojiti s operacijskim sustavom Windows 10, verzijom 1703 ili novijom, možda vam se računalo nakon opisanog postupka i dalje ne uspijeva spojiti. U tom slučaju u često postavljanim pitanjima pronađite uputu za ručno namještanje veze.

Pravila

Svi korisnici CARNET-ove mreže suglasni su s Odlukom o prihvatljivom korištenju CARNET-ove mreže, a učenici, zaposlenici i gosti Športske gimnazije moraju biti upoznati i sa Sigurnosnom politikom informacijskih sustava Športske gimnazije.

preskoči na navigaciju