preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Eduroam

U Športskoj je gimnaziji od početka 2019. omogućen bežični pristup Internetu putem eduroama (s malim slovom "e" :-)).

Eduroam je način pristupa Internetu besplatan za učenike, studente i zaposlenike obrazovnih i znanstvenih ustanova. To je europski projekt star 15-ak godina, ali se vrlo brzo proširio po svijetu pri čemu je najvažnije da je u svaku od tih lokalnih mreža pristup isti i s istim korisničkim podacima - onima koje je korisnik dobio u ustanovi u kojoj se školuje ili u kojoj radi.

Kako pristupiti eduroamu?

Slijedite upute:

Korisnici doma koji nisu učenici Športske gimnazije svoje korisničke podatke moraju zatražiti od administratora imenika u školama koje pohađaju.

 1. Prisjetite se svojih AAI@EduHr korisničkih podataka – to su oni koje upotrebljavate za ulazak u e-Dnevnik za učenike, Loomen, Office 365 i sl. Ako se ne možete sjetiti lozinke, pogledajte upute.
   
 2. Sljedeći korak posljednjih godina ovisi o opreacijskom sustavu:
  • Ako imate prijenosno računalo s operacijskim sustavom Windows 10 ili 11, vrlo će vam se vjerojatno samo pojaviti okvir za unos korisničkih podataka. Ako se taj okvirić ne pojavi, provedite isti postupak kao za mobitele.
  • Za mobitele i tablete, te računala na kojima spajanje ne započne automatski, posjetite stranicu installer.eduroam.hr te slijedite upute.
   Osobito je važno da na mobitelima imate uključeno zaključavanje ekrana.
   U trenutku kad se na installeru pojavi okvirić s porukom da trebate instalirati dodatni program učinite to. To može biti geteduroam ili eduroam CAT, ovisno o operacijskom sustavu (uzmite onaj program koji vam je preporučen). Ne pokrećite taj program, on će trebati za otvaranje datoteke koju ćete preuzeti u sljedećem koraku.

Problemi?

Ako se nakon provedenih svih koraka i dalje ne možete spojiti na eduroam i kasnije vidite da ste pogriješili, zaboravite mrežu eduroam, po potrebi deinstalirajte suvišni od prethodno navedenih programa te ponovite instalaciju.

Ako i dalje imate probleme, uhvatite slike ekrana svih koraka, kopirajte ih redom u Wordov dokument te tako stvoreni dokument pošaljite uz poruku školskom administratoru. Korisnici koji nisu niti pokušali samostalno provesti sve korake neće biti pružena pomoć – oni mogu dobiti samo podršku da pročitaju upute unutar installera.

Pravila

Svi korisnici CARNET-ove mreže suglasni su s Odlukom o prihvatljivom korištenju CARNET-ove mreže, a učenici, zaposlenici i gosti Športske gimnazije moraju biti upoznati i sa Sigurnosnom politikom informacijskih sustava Športske gimnazije.

preskoči na navigaciju