preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Upis u viši razred

Učenici se u viši razred upisuju u pravilu prvi radni dan školske godine. Za upis su potrebni sljedeći dokumenti:

  1. upisnica koju možete preuzeti i ispuniti kod kuće (PDF, docx) ili dobiti u školi
  2. svjedodžba prethodno završenog razreda
  3. potvrda nacionalnog sportskog saveza o sportskim postignućima u prethodnoj školskoj godini (za sport na temelju kojeg je učenik upisan u školu).

Učenici, pripadnici nacionalnih manjina, mogu se pri upisu odlučiti i za pohađanje nastave na jeziku i pismu svoje nacionalne manjine po modelu C. Molimo učenike i roditelje da prouče dopis srednjim školama te da, ako su zainteresirani za takav oblik nastave, ispune anketu i predaju je također pri upisu.

Izborni i fakultativni predmeti

Svi se učenici na početku školske godine u kojoj upisuju više razrede opredjeljuju za izborni predmet, koji biraju među predmetima koje škola nudi za pojedini razred (godište). Svi učenici jednog razrednog odjela slušaju isti izborni predmet pa se on zato u pravilu određuje na temelju odluke većine učenika tog odjela.

Učenici koji to žele, mogu se odlučiti i za neki fakultativni predmet iz ponude škole. Fakultativni se predmeti pohađaju izvan termina redovne nastave, a jednom upisan fakultativni predmet mora se pohađati do kraja nastavne godine.

preskoči na navigaciju