preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Službena pošta na mobitelu

Postoji jednostavan način za primanje pošte sa službenog korisničkog računa (@skole.hr) na vašim mobitelima. Najjednostavnije je ako je na vašem mobitelu aplikacija imena Mail, Pošta ili slično "slobodna", tj. ako svoju privatnu poštu primate aplikacijama namijenjenim za poštu s određene domene (Gmail, Yahoo,...).

Postupak - općenito

U postavkama svog općenitog računa za elektroničku poštu definirajte novi račun i odredite da ćete sami upisati domenu (dakle, to neće biti Gmail, Yahoo,...).

Isti parametri vrijede i za klijentske programe na stolnim i prijenosnim računalima (Outlook, Mail, Thunderbird,...)

Zatim, najjednostavnije:

  • upišite podatke svog korisničkog računa (ime.prezimeX je korisničko ime, ime.prezimeX@skole.hr je adresa elektroničke pošte)
  • za ulazni server izaberite da upotrebljava POP (POP3) protokol, te upišite ime servera pop3.skole.hr; pod sigurnost ostavite prazno, none ili slično
  • za izlazni server stavite smtp.skole.hr, security type TLS, te ponovite svoje korisničko ime i lozinku.

Na kraju, ako želite, postavite da vam program ne zvoni kad pristižu poruke - blinkajuća LED-ica i ikona obavijesti bit će sasvim dovoljni :-).

Filmići :-)

Filmića o namještanju klijentskih programa na mobitelima ima jako puno, no mi vam preporučamo da pogledate jedan od dva kratka filmića.

Za Android:

Za iOS:

preskoči na navigaciju