preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Online nastava

 

Športska gimnazija školsku godinu 2020./2021. započinje radom po modelu B, što znači da su učenici tjedan dana u školi, a tjedan dana rade od kuće uz online podršku nastavnika.

U našoj se školi online nastava odvija kroz virtualne učionice za pojedine predmete koje se nalaze u Loomenu. Kad smatramo da nam mogu pomoći, upotrebljavamo i druge alate, na primjer Zoom za videokonferencije.

Imamo i rezervne alate, ali se nadamo da nam neće trebati.


Školska pravila

Pravila ponašanja i očekivanja na redovitost u radu su slična kao u učionicama.

Komunikacija između učenika i nastavnika se odvija preko službenih korisničkih računa (skole.hr) osim ako nastavnik iz objektivnih razloga ne odredi drugačije. Nastavnik može ne odgovoriti na poruku poslanu s privatnog računa učenika.
 

Rokovi

Odgovaranje na izravne upite:

  • nastavnik odgovara u roku od 24 sata radnih dana (na primjer, na poruku poslanu u petak u 19 sati profesor odgovara najkasnije u ponedjeljak u 19 sati)
  • učenik odgovara u roku od 48 sati radnih dana.

U online nastavi tijekom nastave po modelu B učenici dobivaju zadatke u 9 sati ujutro za predmete koji su taj dan u rasporedu.

U potpuno online nastavi nastavnik zadaje zadatke tako da:

  • učenik ima barem 48 sati za rješavanje zadatka
  • rok za predaju rješenja je u 23:00
  • za proučavanje materijala i rješavanje zadataka prosječnom učeniku treba 45+15 minuta (kao školski sat plus pisanje domaćih zadaća).

Upute – nadopunjava se, navratite ponovno!

Upotreba pojedinih alata:

Upotreba Loomena:

Izrada uredni(ji)h radova:

Ako učenik preda neuredan rad, nastavnik može zahtijevati izradu novoga.

Savjete o pretraživanju weba i ostalim izvorima informacija možete naći u našoj knjižnici bez zidova!

Snimke predavanja za sve škole u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje su pripremili niz snimki predavanja. Predavanja su dostupna i izravno na kanalu Škole za život web-sjedišta YouTube, a učenicima preporučamo da si u web-preglednicima zabilježe adrese stranica koje se odnose na njihove razrede.

preskoči na navigaciju