preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Školska knjižnica
O knjižnici
Posjetite našu knjižnicu bez zidova!

U naškoj školi provodi se nastava po programu za opće gimnazije pa je i knjižnični fond prilagođen tom nastavnom planu i programu. Specifičnost naše knjižnice su korisnici. Uz naše učenike, profesore i osoblje škole korisnici su i učenici doma, odgajatelji i osoblje doma.

Radno vrijeme za korisnike knjižnice

Ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak 8:30 do 14:30
Srijeda  10:00 do 16:00

Temelj svake knjižnice je njezin fond. Knjižni fond sadrži oko 5714 jedinica građe. Najbrojnija je tiskana građa i sadržajem obuhvaća gotovo sva odgojno-obrazovna područja. Knjižnični fond obuhvaća obvezatnu lektiru iz hrvatskoga jezika, lektiru iz engleskoga jezika, lektiru iz njemačkog jezika, bogatu referentnu zbirku (enciklopedije, leksikoni, rječnici, atlasi...), znanstveno-popularnu i stručnu literaturu za sva nastavna područja kao i literaturu iz područja pedagogije, metodike, psihologije, sociologije te knjižničarstva i informatike.

Sadržaj knjižničnog fonda kao i omjer knjiga (vezano za određenu literaturu ili zbirku) usklađuje se sa standardima o knjižničnoj građi  za školske knjižnice.

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARnet i Bulaja naklade, na stranici https://www.carnet.hr/usluga/e-lektire/ objavljuju se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obavezne školske lektire. 

Knjige su besplatne i dostupne učenicima i profesorima.

Katalog naše knjižnice dostupan je i na internetu.

Skupni katalog Metelwin.

 

Draženka Rajković Vrdoljak,
knjižničarka,
prof. hrvatskog jezika i književnosti,
mr. sc., dipl. knjižničar

 

preskoči na navigaciju