preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Školska knjižnica
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Špogi potpisao sporazum o suradnji s HOO-om, KIF-om i PEŠG-om
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 9. 9. 2020.

Na inicijativu Športske gimnazije jučer je potpisan sporazum o suradnji na području sporta i obrazovanja s Hrvatskim olimpijskim odborom, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i zagrebačkom Privatnom ekonomskom školom i športskom gimnazijom (PEŠG) u dvorištu ispred škole.


Naša je škola svjesna još od svog osnutka da je za razvoj mladih sportaša bitno i kvalitetno obrazovanje i uspješna profesionalna karijera, te nastoji poboljšati i prilagoditi uvjete za obrazovni, sportski i osobni uspjeh učenika sportaša. O spoju kvalitetnog obrazovanja i vrhunske sportske karijere svjedoče bivši učenici Športske gimnazije srebrni olimpijac i student Kineziološkog fakulteta Damir Martin te šahovski velemajstor Alojzije Janković, potpredsjednik Hrvatske asocijacije za športski menadžment.

Sporazum su potpisali ravnatelj Športske gimnazije Stipe Perišić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević, u nazočnosti zamjenice pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Katarine Milković, ujedno i izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Tom činu dali su potporu svojim prisustvom potpredsjednica HOO-a Morana Gruden Paliković i glavni tajnik Josip Čop. No, kako bi se dodatno ojačala suradnja s obrazovnim ustanovama koje pohađaju kategorizirani sportaši i korisnici razvojnih programa HOO-a, ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih programa HOO-a Neven Šavora ovom je prigodom predvidio i potpisivanje sporazuma sa Sandom Gale o suradnji s Privatnom ekonomskom školom i športskom gimnazijom (PEŠG) iz Zagreba. 

Potpisnici su istaknuli naslonjenost krovne sportske i spomenutih obrazovnih institucija jednih na druge te važnost međusobne suradnje u raznim segmentima, kako bi ponajprije sportaši učenici, ali i oni odveć etablirani sa studentskim statusom, mogli što uspješnije uskladiti sportske, školske ili fakultetske obveze.

Vjerujemo da će potpisivanje ovoga ugovora o suradnji rezultirati još uspješnijim sportskim i obrazovnim postignućima naših perspektivnih mladih sportaša.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju