preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Školska knjižnica
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Okrugli stol „Vode - pogled u budućnost“
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 8. 9. 2021.

Učenice naše škole Eva Mačković (4c) i Lara Maras (4c) sudjelovale su na Okruglom stolu o temi „Vode - pogled u budućnost“ u sklopu Konferencije o budućnosti Europe u utorak, 7. rujna 2021. povodom obilježavanja 145. godina organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj (Dana Hrvatskih voda).


Predstavile su naš projekt „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ kao primjer dobre prakse te kako vide budućnost Europe kada je riječ o vodnom blagu. U projektu, koji je trajao od 5. veljače do 30. lipnja 2020., provodila se edukacija o klimatskim promjenama, važnosti zaštite voda i očuvanja biološke raznolikosti na primjeru rijeke Save te se poticalo mlade ljude da aktivno sudjeluju u raspravama o europskim politikama i kreiraju svoju budućnosti.

Ovaj je događaj, u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda, jedinstvena prilika da europske građanke i građani raspravljaju o izazovima i prioritetima Europe, između ostaloga, o budućnosti voda. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su zadaći saslušati Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzeti daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju