preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Školska knjižnica
 
 
Važni linkovi
webmail
e-Dnevnik za učenike
Office365
 
Edutorij

Imate li
problem s prijavom
?

Ulaz u virtualne učionice:

Upute za razne online nastavne aktivnosti

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Početak održavanja nastave na daljinu
Autor: Maja Cvitković, 14. 3. 2020.

U našoj je školi u četvrtak, 12. ožujka, uspostavljen sustav učenja na daljinu, a više od 90% učenika se tijekom petka upisalo u razredne virtualne učionice. Budući da i učenici i nastavnici imaju iskustvo s učenjem, komunikacijom i poučavanjem putem Interneta, počinjemo raditi već u ponedjeljak, 16. ožujka.


Molimo učenike koji u petak nisu bili u školi da se samostalno prijave u Loomen svojim AAI@EduHr korisničkim podacima te razrednika ili stručne suradnice zamole da im daju lozinku za upis (tj. prvi ulaz) u učionicu. Učenicima koji su zaboravili svoju lozinku za korisnički identitet s domene skole.hr preporučamo da prvo provjere jesu li je možda spremili u web-pregledniku radi lakšeg pristupa e-Dnevniku i, ako jesu, pročitaju je iz popisa pohranjenih lozinki. Ako to ne uspiju, mogu se javiti profesorici informatike.

Od učenika očekujemo da u ponedjeljak, 16. ožujka, uđu u svoju virtualnu učionicu te da pogledaju sve obavijesti razrednika i materijale koje su im pripremili predmetni nastavnici. Nakon toga trebaju početi obavljati sve zadatke koji su im zadani. Sve informacije za učenike bit će objavljivane isključivo putem virtualnih učionica.

Virtualne su učionice stvorene u učenicima poznatom sustavu Loomen (CARNET-ova instalacija LMS-a Moodle), ali pojedini nastavnici mogu učenike uputiti na druge sustave, odnosno sadržaje. Predviđamo rezervnu mogućnost za slučaj zagušenja poslužitelja na kojem se nalazi Loomen, ali će više informacija o tome učenici dobiti u ponedjeljak.

Materijali za učenje su dijelom osigurani na razini Republike Hrvatske, a dijelom ih stvaraju naši profesori pazeći na kontinuitet nastave. Učenici diljem cijele Hrvatske koristit će sljedeće materijale:

 • učenici prvih, drugih i trećih razreda – razne materijale dostupne putem weba
 • maturanti – emisije na Sportskoj TV koje će se emitirati svakim radnim danom od 12:45 do 14:00.

Učenici i nastavnici trebaju uvažavati sljedeća pravila:

 • u sve se sustave koji su u upotrebi učenici i nastavnici prijavljuju službenim korisničkim računima
 • učenici i nastavnici moraju poštivati rokove:
  • nastavnik odgovara na svaku poruku učenika u roku od 24 sata radnih dana (na primjer, na poruku poslanu u petak u 13 sati nastavnik mora odgovoriti najkasnije u ponedjeljak u 13)
  • učenik odgovara na poruku nastavnika u roku od najviše 48 sati radnih dana
  • najkraći rok za zadavanje zadataka je 48 sati radnih dana, a konkretni rok ovisi o veličini i složenosti zadatka
 • sadržaj i stil komunikacije mora odgovarati sadržaju i stilu komunikacije u razredu; u protivnom škola može izreći pedagoške mjere
 • ukupno opterećenje učenika školskim aktivnostima bi za svaki predmet trebalo biti jednako kao u slučaju nastave u učionici (uz pisanje domaćih zadaća)
 • ako učenik cijeli dan nije bio aktivan u virtualnom razredu, roditelj mora izostanak opravdati razredniku (u slučaju sportskih izostanaka ispričnice treba slati na uobičajenu adresu e-pošte).

Prema odluci Vlade RH nastavnici će svaki dan raditi u školi u vrijeme koje će u ponedjeljak odrediti ravnatelj. Svi će zaposlenici škole biti na raspolaganju učenicima i strankama putem e-pošte i(li) telefona (kontakt-podaci za cijelu ustanovu, popis profesora).

Pozivamo sve učenike da ovu nezgodnu situaciju iskoriste kao šansu za osobni razvoj – za još bolje upoznavanje s učenjem putem Interneta, za stvaranje novih navika i stjecanje novih vještina.

Zaposlenici škole već su prihvatili izazov!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju