preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
 
 
Važni linkovi
webmail
e-Dnevnik za učenike
Office365
 
Edutorij

Imate li
problem s prijavom
?

Ulaz u virtualne učionice:

Upute za razne online nastavne aktivnosti

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kraj prvoga tjedna online nastave
Autor: Maja Cvitković, 22. 3. 2020.

Prvi je tjedan online nastave iza nas i možemo reći da smo ponosni na rad naših učenika. Virtualne su učionice postavljene u sustavu Loomen u koji se prva dva dana ulazilo s poteškoćama, no CARNET-ov je tim koji održava taj sustav korisnicima omogućio prijavu prečacem (gumb Prijava @skole.hr) te od srijede više nemamo probleme.

U virtualnim se učionicama odvijaju sve uobičajene nastavne aktivnosti, a posebnu pozornost posvećujemo kontaktiranju učenika i razrednika o svim temama koje su inače uobičajene u školi.


Nastavne aktivnosti planiramo na sljedeći način:

  • za svaki školski sat planiramo 45 + 15 minuta aktivnosti učenika (kao školski sat + domaća zadaća)
  • koristimo se svim prednostima online nastave - zadatke objavljujemo kad možemo, a rok za završetak učenja i rješavanje zadatka je najmanje 48 sati radnih dana i to uvijek u 23:00 (primjer: ako nastavnik objavi zadatak u subotu navečer, rok će biti najranije u srijedu u 23:00)
  • nastavnik na izravne poruke učenika odgovara u roku od 24 sata radnih dana, a očekuje se da će učenik odgovoriti na izravnu poruku nastavnika u roku od 48 sati
  • nastavnik pregledava radove što prije može, a najkasnije prije zadavanja sljedećeg zadatka
  • nakon zadataka nastavnik može od učenika zahtijevati povratnu informaciju o eventualnim poteškoćama pri radu ili potrebama vezanim uz daljnji rad.

Svjesni smo da su uvijek moguće razne poteškoće, osobito nakon jutrošnjeg potresa u gradu Zagrebu. Učenik koji ima bilo kakve poteškoće zbog kojih ne može redovito pratiti nastavu može se javiti razredniku, a on će obavijestiti cijelo razredno vijeće. U slučaju problema s izvršavanjem zadataka samo jednog predmeta učenik se, kao i obično, može obratiti predmetnom nastavniku.

Učenicima su i u ovom razdoblju na raspolaganju psiholog i pedagog ustanove te školski knjižničar.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju