preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
 
 
Važni linkovi
webmail
e-Dnevnik za učenike
Office365
 
Edutorij

Imate li
problem s prijavom
?

Ulaz u virtualne učionice:

Upute za razne online nastavne aktivnosti

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Špogijevci sudjeluju u globalnom projektu Marijini obroci
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 14. 3. 2022.

U sklopu vjeronaučne nastave vjeroučitelj Danijel Deverić predstavio je našim učenicima globalni projekt Marijinih obroka „Mala djela, velika razlika“. Tijekom korizme u hodniku na prvom katu naše škole izložen je učenički plakat, stolić s letcima i kasicom za prikupljanje donacija. Svi su pozvani uključiti se novčanom donacijom prema vlastitim mogućnostima i tako direktno i konkretno sudjelovati u ovom projektu.


Vizija Marijinih obroka je svakom djetetu, u zemljama u ekstremnom siromaštvu, svakodnevno osigurati jedan dnevni obrok u mjestu obrazovanja. Zahvaljujući Marijinim obrocima danas je gotovo milijun djece nahranjeno svakog školskog dana. Mnoga bi djeca umrla od gladi i posljedica neishranjenosti.

Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, Marijini obroci okupljaju veliku obitelj koja pomaže preobraziti živote stotina tisuća siromašne djece diljem svijeta. Dovoljno je samo 132 kune kako bi jedno dijete tijekom cijele godine imalo svaki dan topli obrok u školi. 
Unaprijed hvala svima!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju