preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Novosti iz škole
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečano predstavljen projekt „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 10. 2. 2020.

Svečanom predstavljanju projekta „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ koje je održano 7. veljače 2020. godine u Športskoj gimnaziji nazočili su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba i Međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Savska komisija)


Ravnatelj Športske gimnazije Stipe Perišić i projektni tim predstavili su ciljeve, aktivnosti i planirane rezultate projekta. Nositelj projekta je Športska gimnazija Zagreb, a partner na projektu Brodsko-ekološko društvo (BED). Trajanje projekta je od 5. veljače do 30. lipnja 2020. godine.

Planirane su brojne aktivnosti od kojih izdvajamo predstavljanje projekta povodom Međunarodnog dana močvarnih staništa, predavanje i radionica na temu klimatskih promjena (zaštita okoliša i bioraznolikost), obilježavanje Dana voda (suradnja sa sektorom upravljanja vodama, sektorom zaštite prirode i udrugama civilnog društva), terenska nastava  „Rijeka Sava – dio europske ekološke mreže i potencijali za održivi razvoj“, anketiranje ciljnih skupina, izrada medijskih promidžbenih sadržaja i poruka zagovaranja te obilježavanje Dana rijeke Save (javna kampanja, javna tribina i predstavljanje rezultata projekta).

U sklopu predstavljanja Projekta, obilježen je i Međunarodni dan vlažnih (močvarnih) staništa prezentacijom učenika prvog razreda Olivera Bikića i postavom prigodnog panoa. Predstavnik Sektora za prirodu Ministarstva zaštite okoliša Neven Trenc istaknuo je važnost i vrijednost rijeke Save. Viša stručna suradnica Ivana Matišić iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba pohvalila je aktivnosti projekta te istaknula pozitivan primjer Športske gimnazije u uključivanje u učeničke akcije. Zamjenik sekretara za zaštitu voda i vodnog ekosistema Savske komisije Samo Grošelj upoznao je učenike Športske gimnazije i uzvanike s radom Savske komisije i  Parlamentom mladih sliva rijeke Save te pozvao na suradnju.

„Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ dio je šireg projekta „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.” kroz koji Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA potiču škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju