preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Fizika
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osvrt na projekt: Gustoća - znanje u dugoročnom pamćenju?
Autor: Branka Puljar-Matić, 30. 10. 2020.

Uspješno smo priveli kraju projekt Gustoća - znanje u dugoročnom pamćenju?


Naša se škola putem platforme eTwinning 22. srpnja 2019. priključila projektu, zajedno s još šest škola iz Republike Hrvatske. Uz Športsku gimnaziju, sudjelovale su još i II. gimanzija - Zagreb, III. gimnazija - Zagreb, Gimnazija Andrije Mohorovičića - Rijeka, OŠ J.J. Strossmayera - Zagreb, OŠ Gračani - Zagreb, OŠ Ivana Kukuljevića - Belišće. Zbog pandemije virusa covid 19 projekt je produljen do listopada 2020.

Budući da je smisao učenja dugoročnost usvojenih znanja, cilj nam je bio uključiti što većeg broja učenika 7., 8., 1. i 2. razreda iz raznih dijelova Hrvatske i prikupiti informacije o trajnosti znanja o gustoći. Našu su školu predstavljali prošlogodišnji prvi razredi. Testiranje se u svim škola provelo prije zatvaranja škola i prelaska na online nastavu.
Rezultati testa za našu školu nalaze se u prilogu.

Zaključak

Budući da se učenjem fizike stječu znanja i kompetencije za razumijevanje prirodnih pojava, razvijaju vještine i sposobnosti potrebne u svakodnevnom životu, razvija formalno kritičko-logičko i sustavno razmišljanje, očekujemo da će znanje o gustoći biti trajno.

Evaluacija projekta provedena kod učenika i profesora pokazala je veliko zadaovoljstvo u sudjelovanju, stoga će naša škola i nadalje sudjelovati u sličnim projektima.

 

 Priloženi dokumenti:
Rezultati_testa.docx (13.24 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju