preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Knjižnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nikola Tesla - kozmopolit
Autor: Draženka Rajković-Vrdoljak, 14. 4. 2015.

Kozmopolit Nikola Tesla bio je zbog svoje iznimne nadarenosti i sa svojim izumima ispred svoga vremena. Ostavio je trag na svim poljima ljudske djelatnosti i zadužio cijelo čovječanstvo svojim radom, mislima, stvaralaštvom i progresivnim stavovima. 


U sklopu projektne nastave „Nikola Tesla - čovjek koji je izumio 20. stoljeće“  u suradnji s Društvom filatelije i memorabilije ovom genijalnom izumitelju u čast posvetili smo izložbu „Nikola Tesla“.  

Na početku izložbe može se saznati  o dodatnim pojedinostima iz života Nikole Tesle, njegovom školovanju i radu. Uz dotiske s njegovim likom zabilježene su i njegove kozmopolitske misli koje govore o njemu kao vizionaru.  Ostali izlošci svjedoče o obljetnicama rođenja i smrti Nikole Tesle i rodnom Smiljanu.

Zahvaljujući Teslinom interesu za radiovalove  i prijemnike njegov je lik i na karticama amaterskih radioklubova.  Danas se vrijednost Nikole Tesle u 20. stoljeću očituje i u novcu, značkama i privjescima s motivom njegovog lika, a na kraju ove interesantne izložbe su privatna izdanja poštanskih maraka.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju