preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Knjižnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba dopisnica i poštanski maraka „Europske sveučilišne igre 2016“
Autor: Draženka Rajković-Vrdoljak, 13. 9. 2016.

U suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM) i Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) predstavljamo izložbu „Europske sveučilišne igre 2016“ koja se može pogledati u školi do 4. listopada 2016.


Nedavno održane Europske sveučilišne igre 2016. u Zagrebu i Rijeci dobile su zasluženo mjesto na dopisnicama i poštanskim markama jer je taj sportski događaj okupio u dva tjedna 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i više od 300 sveučilišta.  

Na Igrama sudjeluju europski studentski sportaši, koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju, a natječu se u 21 sportu. Cilj je postaviti nove standarde u smislu kvalitete  i kvantitete za sva buduća EUSA-ina događanja koja će se održavati nakon Igara 2016. 

Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016., prvi put u povijesti uključile su dva sporta za osobe s invaliditetom sukladno kriterijima Igara. Plivanje za osobe s invaliditetom održano je na riječkim bazenima, a stolni tenis u zagrebačkom Domu sportova i sportskom centru Dragutin Šurbek.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju