preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Knjižnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige 2016.
Autor: Draženka Rajković-Vrdoljak, 13. 10. 2016.

Mjesec hrvatske knjige 2016. traje od 15. listopada do 15. studenoga i promiče čitanje i knjigu. Tema manifestacije je moto Čitam 100 na sat.


Svečano otvaranje manifestacije je u Šibeniku 15. listopada (uključivanje u programe obilježavanja 950 godina od prvog spomena grada u ispravi vladara hrvatske države – kralja Petra Krešimira IV., 150. obljetnica Narodne slavjanske čitaonice u Šibeniku, 400 godina od objave knjige Fausta Vrančića Machinae novae). 

Dizajn plakata i promotivnih materijala osmislila je studentica Nikolina Fuzul sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a proslov je napisao književnik Renato Baretić. Proslov se može pročitati u Programskoj knjižici.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Od ostalih programa izdvajamo:

Čitam sto na sat - čitateljski maraton, 21. listopada

Održat će se jednodnevna akcija s ciljem popularizacije čitanja, a čitat će književnici, glumci, knjižničari, djeca, djedovi, bake, roditelji, slučajni prolaznici…

Nacionalni kviz za poticanje čitanja Čitam 100 na sat

Kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje koje se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom.

Okrugli stol o poticanju čitanja, Virovitica, 7. studenoga u 11 sati

Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga

Knjižnice će obilježiti bogatim programima svoj Dan. Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje godišnje priznanje „Knjižnica godine“ u svrhu poticanja inovativnosti, kreativnosti i kvalitete rada svih hrvatskih knjižnica. Ove godine ovo priznanje dodjeljuje se Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju