preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Školska knjižnica
 
 
Važni linkovi
webmail
e-Dnevnik za učenike
Office365
 
Edutorij

Imate li
problem s prijavom
?

Ulaz u virtualne učionice:

Upute za razne online nastavne aktivnosti

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Virtualna tribina povodom Dana rijeke Save
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 2. 6. 2020.

Športska gimnazija obilježila je Dan rijeke Save u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine. Tom prigodom održana je virtualna javna tribina na temu „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“. 


Na tribini su sudjelovali ravnatelj Športske gimnazije Stipe Perišić, predstavnica Hrvatskih voda gđa. Marija Vizner, predstavnica partnera Brodskog ekološkog društva gđa Iris Beneš, zamjenica tajnika Međunarodne komisije za sliv rijeke Save gđa Dragana Milovanović, učenice debatne skupine i projektni tim. Učenice Eva Mačković, Lara Maras i Klara Bačić moderirale su tijek tribine, predstavile dosadašnje rezultate projekta i rezultate ankete provedene u virtualnoj nastavi geografije prvih i drugih razreda.  

Dosad su tijekom nastave geografije i rada debatne skupine postignuti rezultati podizanja razine znanja i svijesti učenika o važnosti zaštite i očuvanja okoliša te EU direktivama i Europskim zelenim planom, osobito u području zaštite voda i bioraznolikosti, i učincima klimatskim promjena. Posebnu vrijednost projektu daje međusektorski pristup te suradnja s lokalnom zajednicom, širom javnosti, osnivačem, institucijama i udrugama civilnog društva.

Voditeljica debatne skupine i aktivnosti promicanja i zagovaranja javnih politika EU Željka Relić Novosel najavila je provedbu javne kampanje i aktivnosti zagovaranja, a koordinatorica projekta mr.sc. Draženka Rajković Vrdoljak zahvalila je u ime projektnog tima partnerima na podršci s najavom daljnje suradnje. Provedba projekta ne bi bila moguća bez podrške ravnatelja Športske gimnazije i djelatnika škole kao i učenika prvih, drugih i četvrtih razreda koji su s prof. geografije Martinom Glasnović spremno prihvatili izazov projektnog pristupa u obradi nastavnih sadržaja geografije. 

Projektom „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ želi se aktivirati mlade generacije da postanu nositelji upoznavanja i prihvaćanja Europskog zelenog plana radi očuvanja kvalitete života u čistom, zdravom i sigurnom okolišu. Učenici Športske gimnazije, uz sportske uspjehe, važan su ambasador naše domovine Republike Hrvatske i na području očuvanja okoliša, prirodne baštine i zdravog života.

Tribinu je organizirala Športska gimnazija Zagreb u suradnji s Brodskim ekološkim društvom u sklopu projekta „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“. Projekt je dio „Učeničkih akcija protiv klimatskih promjena“ kojim Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, potiču škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine. 

Virtualnu tribinu Športske gimnazije povodom Dana rijeke Save možete pogledati na  poveznici.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju