preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Google Apps @spogi.hr

Od jeseni 2012. učenici i zaposlenici Športske gimnazije imaju pristup Googleovim aplikacijama putem svog korisničkog računa na domeni skole.hr.

Prvobitna namjena je bila olakšavanje suradnje, na primjer u mentorskom programu, ali i drugim aktivnostima poput projektne nastave, pristupa esejima i drugim domaćim zadaćama itd. Drugi je cilj bio upoznavanje učenika s programima koji se razlikuju od Microsoftovih, što je aktualno i danas, nakon 2014., kad je učenicima omogućen pristup skupu alata Office365.

Zbog navedenih razloga se u prvim razredima upotrebljavamo i Googleove alate.

Pri upotrebi Googleovih alata lozinka ostaje samo na poslužiteljima u Hrvatskoj (unutar sustava AAI@EduHr), a na Googleovom se poslužitelju pohranjuju ime, prezime i korisničko ime. U zadacima koji rezultiraju datotekama pohranjeim na Googleov disk se ne nalaze osobni podaci.

Prijava na Google Apps:

Nakon prve prijave trebate potvrditi poznavanje pravila koja propisuje Google te nakon toga dolazite do stranice s linkovima na pojedinačne usluge i uputama za nama najvažnije poslove:

Pogreška pri prijavi

Ako nakon klika na link za prijavu dobijete poruku:

najjednostavnije je da se pokušate prijaviti u Google Apps za Športsku gimnaziju iz anonimnog (incognito, privatnog) prozora web preglednika. Takav je prozor dostupan klikom na izbornik web preglednika (tri crtice desno gore), a možete i link na Google Apps otvoriti desnim klikom miša, pa izborom privatnog prozora.

Gmail za službeni račun?

Do daljnjeg ništa od toga sad.

Ako ne volite CARNetov webmail, pokušajte mail preumjeriti na Office365 - možda vam se svidi.

preskoči na navigaciju