preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Google Apps @spogi.hr

Od jeseni 2012. učenici i zaposlenici Športske gimnazije imaju pristup Googleovim aplikacijama putem svog korisničkog računa na domeni skole.hr.

Prvobitna je namjena bila olakšavanje suradnje, na primjer u mentorskom programu, ali i drugim aktivnostima poput projektne nastave, pristupa esejima i drugim domaćim zadaćama itd. Drugi je cilj bio upoznavanje učenika s programima koji se razlikuju od Microsoftovih, što je aktualno i danas, nakon 2014., kad je učenicima omogućen pristup skupu alata Office365.

Zbog navedenih razloga u prvim razredima upotrebljavamo i Googleove alate, danas pod imenom G-Suite.

Pri upotrebi Googleovih alata lozinka ostaje samo na poslužiteljima u Hrvatskoj (unutar sustava AAI@EduHr), a na Googleovom se poslužitelju pohranjuju ime, prezime i korisničko ime. U zadacima koji rezultiraju datotekama pohranjenim na Googleov disk se ne nalaze osobni podaci.

Prijava na G-Suite:

Nakon prve prijave trebate potvrditi poznavanje pravila koja propisuje Google te nakon toga dolazite do stranice s linkovima na pojedinačne usluge i uputama za nama najvažnije poslove:

Pogreška pri prijavi

Ako nakon klika na link za prijavu dobijete poruku:

najjednostavnije je da se pokušate prijaviti u G-Suite za Športsku gimnaziju iz anonimnog (incognito, privatnog) prozora web preglednika. Takav je prozor dostupan klikom na izbornik web preglednika (tri crtice desno gore), a možete i link na G-Suite otvoriti desnim klikom miša, pa izborom privatnog prozora.

Gmail za službeni račun?

Do daljnjeg ništa od toga sad.

Ako ne volite CARNetov webmail, pokušajte mail preumjeriti na Office365 - možda vam se svidi.

U proljeće 2020. CARNET je omogućio upotrebu Googleovih alata za sve korisnike domene skole.hr.

Tijekom prvih nekoliko mjeseci dostupne se usluge mijenjaju, tako da će konačna odluka o upotrebi tih alata u Športskoj gimnaziji biti donesena nakon što se CARNET-ova usluga ustali, a najkasnije prije početka školske godine 2020./2021.

preskoči na navigaciju