preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Google Apps @spogi.hr

Od jeseni 2012. učenici i zaposlenici Športske gimnazije imaju pristup Googleovim aplikacijama putem svog korisničkog računa na domeni skole.hr.

Prvobitna je namjena bila olakšavanje suradnje, na primjer u mentorskom programu, ali i drugim aktivnostima poput projektne nastave, pristupa esejima i drugim domaćim zadaćama itd. Drugi je cilj bio upoznavanje učenika s programima koji se razlikuju od Microsoftovih, što je aktualno i danas, nakon 2014., kad je učenicima omogućen pristup skupu alata Office365. Zbog navedenih razloga u prvim su se razredima upotrebljavali i Googleovi alati, danas pod imenom G-Suite.

U proljeće 2020. CARNET je omogućio upotrebu Googleovih alata za sve korisnike domene skole.hr.

Budući da dostupne usluge pri upotrebi Googleovih alata premo CARNET-a i Športske gimnazije nisu jednake, zadržali smo i staru uslugu, no učenicima za svakodnevni rad preporučamo novu.

 

Prijava na G-Suite:

Nakon prve prijave trebate potvrditi poznavanje pravila koja propisuje Google te nakon toga dolazite do stranice s linkovima na pojedinačne usluge i uputama za nama najvažnije poslove:

Pogreška pri prijavi

Ako nakon klika na link za prijavu dobijete poruku:

najjednostavnije je da se pokušate prijaviti u G-Suite za Športsku gimnaziju iz anonimnog (incognito, privatnog) prozora web preglednika. Takav je prozor dostupan klikom na izbornik web preglednika (tri crtice desno gore), a možete i link na G-Suite otvoriti desnim klikom miša, pa izborom privatnog prozora.

Gmail za službeni račun?

Nažalost, preko ove usluge ne možemo primati e-poštu, no možete se poslužiti Googleovom uslugom ugovorenom preko MZO-a i CARNET-a.

preskoči na navigaciju