preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Tražilica
Google Apps @spogi.hr

Od jeseni 2012. učenici i zaposlenici Športske gimnazije imaju pristup Googleovim aplikacijama putem svog korisničkog računa na domeni skole.hr.

Prvobitna namjena je bila olakšavanje rada u mentorskom programu, a kasnije se upotreba proširilla i na druge aktivnosti, poput projektne nastave, pristupa esejima i drugim domaćim zadaćama itd. Putem skupa alata Google Apps smijete raditi sve što biste radili i u školi, a preporučamo vam da ga upotrebljavate za sve akcije vezane uz školu koje zahtijevaju grupni rad. 

Grupni rad s alatima skupine Google Apps iniciraju:

  • mentori učenika u mentorskom programu
  • voditelji skupina projektne nastave
  • ostali zainteresirani nastavnici i učenici
  • nastavnik informatike za inicijalno upoznavanje s tim alatima u prvom razredu.

Preporučamo i da učenici svoje radove u školu "donose" na Google Disku umjesto na prijenosnim memorijama. Taj disk ne možete izgubiti ;-), a i manja je mogućnost širenja neželjenih programa na školska računala.

Prijava na Google Apps:

Nakon prve prijave trebate potvrditi poznavanje pravila koja propisuje Google te nakon toga dolazite do stranice s linkovima na pojedinačne usluge i uputama za nama najvažnije poslove:

Pogreška pri prijavi

Ako nakon klika na link za prijavu dobijete poruku:

najjednostavnije je da se pokušate prijaviti u Google Apps za Športsku gimnaziju iz anonimnog (incognito, privatnog) prozora web preglednika. Takav je prozor dostupan klikom na izbornik web preglednika (tri crtice desno gore), a možete i link na Google Apps otvoriti desnim klikom miša, pa izborom privatnog prozora.

Gmail za službeni račun?

Do daljnjeg ništa od toga sad.

Ako ne volite CARNetov webmail, pokušajte mail preumjeriti na Office365 - možda vam se svidi.

preskoči na navigaciju